#12 Prve Nikoli Ne Pozabiš: Parkiranje & Čakanje

Na splošno je čakanje lahko zelo mukotrpno opravilo. Delo prostovoljnega voznika običajno vključuje tudi nekaj slednjega. Redko se zgodi, da je čakanja več ur, a sem doživel tudi to. Če bi imel možnost počakati v prvi LED parkirni hiši na zgornji sliki, bi bilo lahko prav zabavno.

Prvič sem se znašel v gruči čakajočih voznikov precej kasneje na Šuštarjevem nabrežju za vsemi klinikami med Roško cesto, Zaloško cesto, Očetovsko ulico nasproti Ljubljanske porodnišnice ter prej omenjenim Šuštarjevim nabrežjem na levi strani Ljubljanice. A o tem v enem od prihodnjih zapisov.

Ljubljana ima strog režim parkiranja, ki je bil sicer med prvim valom trenutne zdravstvene krize precej omiljen, a to prostvoljnim voznikom ni kaj prida olajašalo čakanja.

V nobenem primeru ni dobro, da "pridelamo" kakšno kazen. Plačilo parkirnine iz lastnega žepa pri dolgih čakanjih tudi ne pride v poštev, namenskih sredstev za to v okviru naše dejavnosti pa tudi ni predvidenih.

Znajti se moramo kakor vemo in znamo.

Moja potnica je izstopila na lokaciji, ki mi je sicer zelo dobro poznana, zato mi je bilo jasno, da parkiranje in čakanje v bližini niti slučajno ne pride v poštev. Za nemeček je bila še Tržaška cesta zaradi obnove v razsulu in res je bila težka.

V takih primerih je običajno edina rešitev katero od parkirišč večjih trgovskih centrov. V središču Ljubljane in okoli Poliklinike, Urgence, UKCja in ostalih klinik slednjih ni, zato se je potrebno vedno zapeljati malo dlje.

Na srečo sta na zadnjem delu Tržaške ceste proti Dolgemu mostu dve večji parkirišči. Izbral sem bližjega in čakalni čas izkoristil za osebne nakupe prehrambenih potrebščin.

Pri sebi imam vedno seznam manjkajočih prehrambenih izdelkov, trgovino sem poznal že od prej in hitro kot blisk opravil nakup. Nikoli namreč ne veš, kdaj bo potnik predčasno končal s svojimi opravki.

Izšlo se je precej na tesno: med pospravljanjem računa v denarnico je že zazvonil telefon. Gospa je naročilo svoje nove osebne izkaznice opravila precej pred časom in mi sporočila, da jo lahko poberem na dogovorjenem mestu.
Zapustil sem trgovski center, na ogromnem parkirišču poiskal Gospoda Z, vrgel vrečko z nakupom v prtljažnik in že sva odbrzela po najino potnico.

1 Komentarji

  1. The high precision machining accuracy of the CNC machine ensures constant product quality. The process is extra precise than guide machining and could be repeated in precisely the identical manner time and again. CNC machines run G code to determine out} the tool path for the piece work.

    OdgovoriIzbriši