#9 Postal Sem Prostovoljni Voznik

Pogosto slišim, da je vsaka stvar za nekaj dobra. Običajno na to pomisliš ob kakšnem slabem dogodku ali situaciji. Sam se na tak način pogosto pomirim oziroma potolažim, ter počakam, da pride tisto "dobro".

V zadnjem času v teh besedah opažam zelo veliko resnice in modrosti. Do sedaj sem imel priložnost "dobro" spoznavati samo v okviru mojih osebnih primerov. Ni se mi še zgodilo, da bi se mi zgodilo nekaj slabega in bi tisto "dobro" prišlo tudi za druge. Pravzaprav predvsem za druge.

Prvi takšen primer je bila moja težava z nujnim prevozom v Brežice. V začetku se je težava zdela ogromna, a je hitro postala majhna, pravzaprav neznatna. Rešitev je prišla sama od sebe, samo pogledati sem moral okoli sebe, imeti odprte oči in stegniti jezik. Kot resničen se je tokat izkazak tudi rek "kdor jezika špara, kruha strada". Seveda v prenesenem pomenu.

Nato je prišlo še tisto najboljše: z željo po vrnitvi prejetega, sem postal prostovoljni voznik. Vračam prejeto tistim, ki to najbolj potrebujejo in seveda ne "šparajo" jezika.

Na koncu so se ob tem pokazali še drugi pozitivni učinki:

- znan slovenski bloger je enem od zadnjih e-sporočil potožil nad koronavirusom, ker da se mu delo prvič upira "... ker ne smemo še na izlet iti, ... On, ki je navajen okoli hoditi, ter se mu bo zaradi tega zmešalo, ..."

Sam sedaj kot prostovoljni voznik teh težav nimam. Imam uraden razlog in temu primerno potrdilo v skladu z vsakokratnimi uredbami, da lahko hodim na "izlete". Koristne izlete.

- dolga leta sem imel željo pisati spletni dnevnik, vendar nikoli nisem našel prave teme, ki bi me dovolj potegnila, da bi ob tem tudi užival.

S tem, ko sem postal prostovoljni voznik, je prišla hvaležna tema o kateri pišem z veseljem.

- dolga leta parkirana precej znana spletna domena je postala še kako dobrodošla saj sama od sebe govori o občutkih in ljubezni.

- spoznavam zanimive ljudi, ki me vedno presenetijo s kakšno zanimivo zgodbo, ob tem imam pomočnika, s katerim lahko raziskujem tudi nove tehnologije mobilnosti in vse pripomočke, ki uporabo teh tehnologij olajšajo.

0 Komentarji