#8 Gospod Z

Bralci zagotovo poznate vic z razlago zakaj policaji vedno hodijo v paru? Eden bere in drugi piše. Tudi sam imam vedno še nekoga ob sebi: eden vozi, drugi upravlja.

Podrobneje naj na kratko predstavim nepogrešljivega partnerja pri mojem delu prostovoljnega voznika, torej tistega, ki vozi. Ker nima osebne ali potnega lista ga bom preprosto poimenoval Gospod Z.

Gospoda Z, za razliko od mene, ne poganjajo piškoti, ampak elektrika. Skupaj imava uradno in na tehtnici potrjeno skupno težo 1.557 kilogramov. Torej sva v povprečju oba vitka.

Na odprti cesti lahko šibava tudi do 145 km/h, vendar sva umirjen par, zato se običajno premikava s hitrostjo okoli 100 km/h. Ob tem naj zapišem da deliva pomembno skupno razmišljanje, oba imava močan odpor do vseh nestrpnežev, ki vozijo "na odbijačih". Najino delo zahteva postopke po predpisih zato se tudi striktno drživa vseh omejitev.

Ko sva oba "polna energije" imava dovolj elektrončkov za približno 230 do 260 kilometrov. Tako lahko na "izi" opraviva več zaporednih poti iz najine domače baze do Ljubljane. V primeru daljših poti si redno privoščiva več počitkov, ki trajajo četrt ure do največ 30 minut in si na ustreznih mestih obnoviva zalogo energije in piškotov.

Informacije si izmenjujeva brez besed t.j. samo s pogledi. Gospod Z ima lepo pregledno nadzorno ploščo na kateri z lahkoto najdeš vse potrebne informacije za varno in brezskrbno pot.

Za skromneža je precej bogato opremljen. Sam zna držati nastavljeno hitrost. Ob še drugih stvareh, je med drugim, sam sposoben zaznati tudi dežne kaplje.

Hitro sva se navadila drug na drugega. Verjeto je na to močno vplivalo dejstvo, da se še nikoli nisva skregala. Skratka skupaj nama je na cesti prav lepo. Če bi se lahko s čarobno paličico znebila še nestrpnežev na "odbijaču" bi bilo pa že kičasto ...

0 Komentarji